Over ons

Bakken, dat zit in mijn familie. Mijn opa had in de jaren 50 tot 70 een bakkerij op Helmet (in Schaarbeek). Ook mijn vader Eric en peter Luc leerden de kneepjes van het vak. Er is geen feest in huis voorbij gegaan zonder er een zelfgemaakt taartenfestijn van te maken. Voor Kerstavond bakt mijn vader nog steeds een kerstbuche en op verjaardagsfeesten of babyborrels komen mijn peter en zus steevast aandraven met taart en cupcakes in alle geuren en kleuren. Toen ik mijn neus aan het bakkersvenster kwam steken, vond ik al snel de richting naar COOVI om er de bakkersopleiding te volgen en leerde ik de familietrucjes kennen via mijn vader, peter en zus.

Lokale natuur

Het ritme van de seizoenen staat bij Sookie’s centraal. Vlierbloesem in de lente, pompoen in de herfst. Maar niet alleen vers en lokaal fruit en groenten komen aan bod, ook bloemen worden veelal in onze creaties gebruikt.Van april tot oktober versier ik de taarten en gebakjes met eetbare en biologische bloemen, van november tot maart zijn dit biologische droogbloemen. Deze haal ik uit mijn eigen tuin, maar ik werk ook veel samen met Atelier Vert d’Eau uit Sint-Pieters-Leeuw. Lekker lokaal dus! En zo geef ik de taarten een natuurlijke en eigenzinnige twist.

Sookie

De naam Sookie’s Bakehouse is geïnspireerd op de favoriete tv-show van mijn familie: The Gilmore Girls. Het personage Sookie Saint James is de kokkin van de serie die samen met haar beste vriendin Lorelai een nostalgische Inn uitbaat. Een heerlijke eigenzinnige en warme tv-serie, een sfeer die het bakatelier net ook wil brengen.

Liefs, Monika

Foto's op de website werden gemaakt door:

Taart & gebak, lokaal en ambachtelijk, gemaakt op het ritme van de seizoenen